Scholrolletje, gepocheerd met zeewier

4 porties

40 min.

Zeewier is een uitstekende smaakverrijker van vis. Beide komen immers uit de zee. En veel mensen die voor het eerst zeewier proeven leggen gelijk de link naar de smaak van vis.

Als je vis koopt, let er dan op dat het een MSC-keurmerk heeft en sluit je aan bij een wereldwijde beweging die onze oceanen beschermt.

Je kunt voor dit recept elk zeewier gebruiken dat voorhanden is.
Door het te pocheren krijg je een lichtverteerbare maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 Scholfilet
  • 4 el Gehakt zeewier
  • Zout en peper
  • Witte wijn
  • 1 à 2 liter Water met visbouillonpoeder
  • Aluminiumfolie
  • 1 dl Visbouillon (uit de pocheerpan)
  • 1 el Crème fraîche of room
  • 1 el Mosterd
  • Zout en peper
  • 1 el Maizena met koud water aangemaakt
  • boter
  • 4 Schijfjes citroen
  • Bieslookpijpjes

Werkwijze

  1. Was het zeewier; mooie delen sorteren; Hak het fijn en mengen met peper en zout naar smaak.
  2. Leg aluminiumfolie klaar.
  3. Maak gelijkmatige rolletjes van de vis: leg schol op het folie verdeel het zeewier erover Rol de visfilet op. Rol de folie erom heen. Laat in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Maak garnering klaar.
  5. Maak de visbouillon warm en een scheutje witte wijn
  6. Pocheer de vis ± 10 min. in de bouillon: de vis moet net onderstaan en de bouillon mag net niet koken. Je kunt de vis event. ook in de oven garen (op 180° C),
  7. Maak de saus: voeg alle ingrediënten samen en breng dit zachtjes aan de kook.
  8. Proeven en eventueel nog wat op smaak brengen.
  9. Opdienen: visrolletjes uit bouillon halen folie verwijderen saus over de vis schenken garneren en: Eet Smakelijk!
Scroll naar boven