Griet met pasta

4 porties

40 min.

Een evenwichtig gerecht met veel groenten en een heerlijk stukje vis.

Griet behoort tot de familie van de tarbot en is dus een vetarme vis. De verrassing is ongetwijfeld het zeewier. Zeewier is bijzonder voedzaam: het is rijk aan eiwitten, bevat bijna geen vet en helemaal geen cholesterol. Zeewier is ook rijk aan jodium, en bevat calcium, beta-caroteen en vitaminen van de B-groep.

Serveer het gerecht met broccoli en peulerwten.

Ingrediënten

  • 500 g Grietfilet
  • 250 g Verse tagliolini (kleine tagliatelle)
  • 4 el Olijfolie
  • 4 stuk(s) Teentjes knoflook
  • 8 Gepelde (in stukjes gehakte) tomaten
  • 4 Takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 4 sjalotten
  • 1 snuifje rozemarijn
  • Zeewier (vers of gedroogd en geweekt)

Werkwijze

  1. Maak een pistou met de stukjes tomaat, de fijngehakte sjalotten en de geplette knoflook. Meng door elkaar met een scheutje olijfolie en de fijngehakte kruiden.
  2. Snijd de visfilets open, maar niet volledig zodat je ze kunt opvullen met 2 el pistou.
  3. Giet een bodempje water in een stoompan en voeg het zeewier toe. Breng aan de kook.
  4. Smeer het rooster in met een laagje olie voor je er de visfilets op legt zodat ze niet blijven plakken. Stoom de vis tot hij net beetgaar is.
  5. Kook ondertussen in enkele minuten de verse pasta al dente, laat uitdruipen en schep er de rest van de pistou door.
  6. Schep de pasta op een bord, leg er de vis erbovenop en geef een draai aan de pepermolen. Het zeewier kun je eventueel al bijgerecht bij de vis serveren.
Scroll naar boven