Hartige taart wakame en tonijn

4 porties

60 min.

Een hartige taart kun je eenvoudig bereiden als je een pakje bladerdeeg in de vriezer hebt liggen. Met het bladerdeeg bekleed je een quiche vorm en die vul je. Als vulling kun je diverse ingrediënten gebruiken; wij vullen de hartige taart met vis en zeewier.

Tonijn en wakame zeewier zijn de belangrijkste smaakmakers in deze hartige taart. Serveer de taart met salade.

Ingrediënten

  • 1 Pakje bladerdeeg (Voor hartige taart)
  • 1,5 Blikje tonijn (200g)
  • 2 hele eieren en 2 dooiers
  • 250 ml Ongeslagen room
  • 50 g Geraspte gruyere
  • 20 g Wakame
  • Zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een taartvorm in met boter of olie en bekleed met bladerdeeg
  3. Week de wakame 5 minuten in koud water
  4. Klop de eieren, eigeel, creme fraiche en wakame goed door elkaar
  5. Bestooi het bladerdaag met de gruyere, vervolgende de fijngesneden tonijn en strijk glad.
  6. Giet het eimengsel erop en dek de taart naar wens af met extra bladerdeeg.
  7. Bak in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar.
Scroll naar boven