wakame tomaten curry by Joji

Joji's wakame curry met tomaten

4 porties

30 min.

Let's try & make ... by Joji
Let’s try & make … by Joji
Joji Tsuruta is een Japanse kok die al lange tijd in Europa woont en werkt. Hij houdt van zeewier en wil zijn kennis en recepten graag delen met ons.
Als Joji in Europa geboren was had hij gewoon George geheten :).
En zou zijn achternaam Kraanvogelrijstveld hebben betekend. (Tsuru = kraanvogel, ta = rijstveld).
Wij houden het gewoon bij Joji
Joji heeft toestemming gegeven om zijn gerechten via deze site te delen.

Tomaten wakame curry

Een simpele en voedzame curry.
Curry blokken zijn bij de toko verkrijgbaar.
Gooi het week water van de wakame bij planten en niet zomaar weg.

Ingrediënten

  • 4-5 g wakame gedroogd
  • 200 g gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 200 g tomaten puree
  • 2 curry blokjes
  • gekookte rijst
  • water
  • olijf olie

Werkwijze

  1. Wel de wakame in water.
  2. De ui in olijfolie roerbakken tot bruin. Voeg het gehakt toe en een beetje water. Goed doorkoken en vervolgens 10 minuten op laag vuur.
  3. Terwijl het gehakt suddert kun je de wakame 3 minuten roerbakken in een beetje olie.
  4. Voeg de wakame toe aan het gehakt. Zet het vuur uit en voeg de curry toe. Als deze zijn opgelost verwarm je het hele gerecht nog ongeveer 5 minuten.
  5. Verdeel de curry over de rijst.
  6. Klaar.
Scroll naar boven