recepten met zeewier Sea Tangle kelp noedels veel groenten diverse dressings

Kelp noedel salades - diverse opties

4 porties

30 min.

Kelp noedels zijn perfect voor een salade met veel groenten. Je kunt de salade op verschillende manieren verder op smaak brengen, zie de suggesties hieronder voor inspiratie. De kelp noedels zijn

  • vet-en glutenvrij,
  • koolhydraat- en 
  • caloriearm en RAW.

Ze kunnen dus in diverse diëten gebruikt worden.

Kelp noedels worden gemaakt van kelp zeewier, natrium alginaat (een natrium zout extract uit bruin zeewier) en water.  De vorm en neutrale smaak maakt het geschikt voor een brede toepassing: salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten, en als vervanging van pasta. Kelp noedels zijn een gezonde bron van sporen elementen, waaronder jodium, calcium en ijzer. De textuur maakt kelp noedels tot een unieke, gezond en smakelijk alternatief voor pasta’s en rijst noedels. Bovendien is koken is niet nodig: alleen afspoelen, toevoegen aan een gerecht  en eet smakelijk!

 

 

 

Recept met dank aan Patty.

Ingrediënten

  • 1 zak kelp noedels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 5 cm gember, geraspt
  • ½ pepertje of voor pittige eters heel pepertje
  • 4 el sojasaus
  • 4 el chilisaus
  • 200 g champignons, plakjes gesneden
  • 1 kleine paksoi
  • 2 wortels, even koken
  • 200 g snijbonenen, even koken met kombu
  • naar smaak kruiden als komijn, koriander, paprika, cayennepeper
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 4 el koriander

Werkwijze

  1. Kelp noedels wassen en fijn snijden of knippen
  2. Kook de snijbonen en wortelen beetgaar en snij ze in kleine stukjes
  3. Teentje knoflook en pepertje klein snijden en samen met de ui aanfruiten in wat olie
  4. Voeg de kruiden toe en bak even mee
  5. Daarna de champignons, fijngesneden paksoi mee roerbakken en als laatste de gember, sojasaus en chilisaus naar smaak toevoegen.
  6. Doe alles door elkaar in een schaal en garneer met sesamzaad en koriander. Eet smakelijk!

Kelp noedels met honing-mosterd dressing

Door een andere dressing te gebruiken krijgt u gelijk een heel andere smaakbeleving. Een één-staps gerecht: alle ingrediënten gewoon mengen.

Ingrediënten

  • Kelp noodles, afgespoeld en in stukjes gesneden
  • Komkommer in stukjes (ook lekker met gember in plaats van komkommer)
  • Wortel, geraspt
  • Appel in stukjes
  • Honing-mosterd dressing
  • (Zee) zout naar smaak
  • Eventueel koriander naar smaak toevoegen

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng op smaak met zout.

Kelp Noedels met avocado

Een gezonde salade door het gebruik van avocado en boerenkool.

Ingrediënten

  • ½ grote avocado
  • 340 g kelp noodles
  • dun gesneden boerenkool (3 kopjes)
  • ¼ kopje gehakte peterselie
  • sap van een halve citroen
  • naar smaak (zee) zout en zwarte peper

Werkwijze

  1. Meng de kelp noodles en rauwe kool goed door elkaar
  2. Pureer de avocado en citroensap met een vork
  3. Meng vervolgens (met je handen) de twee mengsels door elkaar
  4. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen als je dat lekker vindt.

Kelp noedels met gember en tamari

Een Oosterse kelp noedel salade krijg je door het gebruik van Oosterse ingrediënten als gember, koriander en munt.

Ingrediënten

  • 1 zak kelp noodles
  • stukje gember (2 1/2 cm) geschild en in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook in stukjes
  • 2 grote wortelen, geraspt
  • 1 komkommer, zaadjes verwijderd en geraspt
  • 90 g verse koriander, grof gehakt
  • 1 bosje verse munt, in reepjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels tamari
  • 75 ml (druivenpit( olie

Werkwijze

  1. Doe de kelp noodles in kokend water en kook 3 minuten. Afgieten en afspoelen in koud water. Laat afkoelen.
  2. Meng de sappen, tamari, knoflook en gember. Klop de druivenpit olie erdoorheen en giet over de afgekoelde kelp noodles.
  3. Voeg koriander en munt toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg wortel en komkommer toe.
  5. Eventueel op smaak brengen met extra tamari

Zeegroenten salade met lekker veel zeewier

Een simpele salade met kelp noedels en ander zeewier. Lekker als lunchgerecht maar de salade past ook als bijgerecht bij een maaltijd met vis.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Pers de knoflook en rasp de gember in een smalle kom.
  2. Voeg de geprakte avocado en de appelazijn toe.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de groenten en de zee groenten toe aan de salsa en meng het geheel goed door elkaar.
Scroll naar boven