Kelp Noedels met nori chips

4 porties

20 min.

Veganistisch

Een gezond VEGAN gerecht dat in een mum van tijd (20 minuten) op tafel staat.

Ingrediënten

  • 500 g Noedels
  • 200 g Peultjes
  • 1 grote stronk Broccoli
  • 3 el Sojasaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 velletjes Nori sushi zeewier
  • 2-3 el Wokolie (gearomatiseerd)
  • 1 el Bruine suiker
  • 1 limoen
  • 150 g Shii-takes
  • Verse basilicum
  • 50 g Gezouten cashewnoten

Werkwijze

  1. Bereid noedels volgens verpakking.
  2. Stoom of kook peultjes en broccoli 3 minuten in laagje water.
  3. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
  4. Doe 100 ml water in steelpan met sojasaus, olie en de helft van het zeewier en pureer met staafmixer, tot saus lobbig wordt.
  5. Norichips: snack nori velletjes kunt u direct uit de verpakking gebruiken. Voor sushi nori: doe ze in koekenpan met wat olie, maximaal minuut roosteren en vel paar keer dubbelvouwen en in sliertjes knippen. Of rooster nori licht boven gas. Knip de velletjes in reepjes.
  6. Verhit wokolie in grote hapjespan of wok, voeg suiker toe en rasp heel fijn limoen erbij.
  7. Snij shii-takes in brede repen en fruit 2 minuten mee.
  8. Giet saus erbij, breng aan kook en schep noedels en groenten er luchtig doorheen. Doe vuur uit.
  9. Snij naar smaak een paar takjes basilicum fijn en schep deze ook door noedels.
  10. Strooi zeewiersliertjes en cashewnoten over noedels en garneer met blaadjes basilicum en partjes limoen.
Scroll naar boven