Koekjes
25 porties
15 min.
Zoete koekjes met een vleugje zeewier als onverwacht zilt smaak accent door het gebruik van gemarineerd zeewier. Blaaswier of zee-eik wordt gemarineerd in tamari soja saus, appelazijn en siroop. Na een uurtje is het klaar voor verwerking in de koekjes. Het recept voor gemarineerd zeewier vind je HIER.
Zoet en zilt in één koekje. Een aangename verrassing.
Ingrediënten
- 110 g roomboter
- 65 g lichtbruine suiker
- 165 g bloem
- Salterra zeewierzout
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el sesamzaad
- 2 el rozijnen, fijngehakte
- 2 el gemarineerd zeewier, fijngehakt
Werkwijze
- Roer boter, ½ ei en suiker romig.
- Meng zout, sesamzaad en bloem door elkaar. Roer dit door botermengsel.
- Hak de rozijnen en zeewier in kleine stukjes en kneed dit door het deeg.
- Vorm een dikke rol. Laat het deeg een ½ uur rusten in de koelkast.
- Snijd van de rol plakjes à 1cm dikte. Leg ze op de bakplaat. Druk er evt. nog een mooi stukje wier bovenop.
- Leg de koekjes op ingevette bakplaat.
- Afbakken in 15 min. op 160°C.