Mosterdsoep met wakame zeewier
2 porties
15 min.
Koken met zeewier?
Zo makkelijk kan het zijn:
Om de soep te binden kunt u de gewone producten gebruiken (maïzena, bloem, …) of agar agar, een verdikkingsmiddel op basis van zeewier.
Ingrediënten
- Groentebouillon {zelfgemaakt, of van blokjes of poeder); de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal borden soep dat je wilt serveren}
- Mosterd (bijvoorbeeld een Zaanse, iets grove mosterd. Ongeveer een kleine theelepel per persoon/bord)
- Crème fraîche
- Beetje maizena
- Wakame vlokken 1/2 theelepel per persoon/bord
Werkwijze
- Maak de bouillon.
- Voeg de mosterd toe en roer goed door met een garde.
- Naar smaak kookroom of crème fraîche toevoegen, zodat er een mooie mosterdgele homogene soep ontstaat.
- Licht binden met bijvoorbeeld agar, maizena of aardappelmeel.
- Wakame wellen in warm water. Als het zeewier zacht is, deze als laatste bij de soep voegen.
- Als de soep wat flauw lijkt, naar smaak een beetje sojasaus (Kikkoman) toevoegen.