Nori zeewier salade met avocado
4 porties
30 min.
Een eenvoudige en gezonde salade met nori zeewier en avocado.
Koken met zeewier? Zo simpel kan het zijn!
Ingrediënten
- 100 g Basis salade (rucola, eikenblad)
- 1 Avocado
- 150 g Surimisticks
- 4 Sea Crunchy nori snack velletjes (of 2 Marinoe sushi vellen)
- 2 el Sesamzaadjes
- Sap van 0,5 limoen
- 3 el Sesamolie
Werkwijze
- Als je sushi bladen gebruikt, deze eerst roosteren in een droge koekenpan (30 sec per kant) en laten afkoelen. Sea Crunchy nori velletjes zijn klaar voor gebruik. Nori in stukjes scheuren of knippen.
- Sesamzaad roosteren in droge koekenpan en laten afkoelen.
- Limoen halveren en 1 helft uitpersen
- Avocado in blokjes snijden en met helft limoensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen
- Limoensap en sesamolie mengen tot romige dressing. Naar smaak peper / zout toevoegen
- Salade mengen met de dressing. Surimi, avocado en nori eroverheen en de salade met sesamzaad bestrooien.