Risotto met nori zeewier
4 porties
25 min.
Een sublieme combinatie van de Italiaanse en Japanse keukens, risotto met nori zeewier als zilte smaakmaker.
Arboriorijst is een Italiaanse rijst met een korte korrel die perfect is voor gebruik in een risotto.
Liever een video? Ga naar ons YouTube kanaal.
Risotto op Oosterse wijze met nori zeewier op smaak gebracht. Het toevoegen van zout kun je daardoor waarschijnlijk achterwege laten.
Ingrediënten
- 2 tl olie
- 1 ui, gehakt
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 tl gember
- 1 1/2 el verse koriander, fijn gehakt
- 1/2 blok stevige tofoe
- 1 aubergine, in stukken, niet geschild
- 400 g arborio (risotto) rijst
- 30 g gedroogde Chinese paddenstoelen, in stukjes en geweekt
- Sojasaus
- Rijstazijn
- 500 ml groentebouillon
- sesamolie
- 2 bladen nori (zeewier), in stukjes 2x2 cm
Werkwijze
- Verwarm olie en fruit ui tot deze glazig is.
- Voeg knoflook, gember en driekwart van de koriander toe.
- Doe tofoe en aubergine erbij en roerbak op hoog vuur tot ze bruin zijn. Breng desgewenst op smaak met zout.
- Voeg rijst toe, meng goed met de andere ingrediënten.
- Voeg paddenstoelen toe (inclusief water waarin ze geweld zijn), samen met flinke scheut rijstazijn en sojasaus.
- Voeg bouillon toe (en indien nodig extra water). Zorg ervoor dat rijst ruim 2 cm onder water staat. Dek pan af en draai vuur zacht. Blijf af en toe roeren. Als rijst zacht is, roer tot de meeste vloeistof is geabsorbeerd.
- Voeg een scheutje sesamolie toe en de nori. Serveer met de rest van de verse koriander.