Romige tagliatelle uit zee
4 porties
30 min.
Vegetarisch
Voor pasta boordevol gezonde voedingsstoffen meng je gewone tagliatelle met zeespaghetti. Zeespaghetti heet officieel himanthalia elongata. Het wier kan wel 2-3 meter lang worden en ziet eruit als slierten. Vandaar dat het in de volksmond ‘zeespaghetti’ genoemd wordt.
Toevoeging van extra zeewier in de creme fraiche saus maakt het een romig en voedzaam geheel.
Je kunt naar smaak ook zalm of andere vis toevoegen aan dit gerecht.
Ingrediënten
- 200 g verse tagiatelle
- 200 g zeespaghetti (gedroogd, of in pot)
- 400 ml creme fraiche
- 3 el mix van gedroogde zeewieren
- zee- of Keltisch zout met zeewier
Werkwijze
- Kook de tagliatelle met zeezout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Voeg de zeespaghetti toe aan het kokende water en houd warm.
- Verwarm de creme fraiche met de zeewier mix.
- Verdeel de zeespaghetti/tagliatelle over 4 borden.
- Schep de creme fraiche eroverheen en serveer direct.