Sea Moss gel

Sea Moss gel

70 porties

20 min. + 2 u.

Sea Moss (Mastocarpus stellatus) kun je het beste verwerken tot een gel. Van de gel kun je dagelijks een eetlepel toevoegen aan je smoothie, soep, saus, …. Je kunt het ook gebruiken als een serum op je lichaam.

Sea Moss gel moet luchtdicht en koel bewaard worden. Gebruik het binnen 2-4 weken. Of vries het in.

Het recept is ook terug te vinden op de site van Your Well.

Daar staat ook een blog met meer uitleg over Sea Moss en het verschil met Iers Mos.

Dit recept werkt ook als je het water maar tot 60 graden verwarmt.

Sea Moss gel

 

Ingrediënten

  • 25 g Sea Moss (gedroogd)
  • 1 liter gekookt water
  • citrus sap naar wens

Werkwijze

  1. Neem 25 gram Sea moss en laat het 15 minuten weken.
  2. Spoel het daarna goed af onder de kraan (haal harde stukjes of lelijke stukjes er tussen uit).
  3. Doe het zeewier in pan en voeg een liter gekookt water toe.
  4. Houd het ongeveer 2 minuten tegen de kook aan en laat 2 minuten doorkoken.
  5. Haal het van het vuur en blendeer het geheel (voor een mooie gladde gel kunt je er voor kiezen het geheel te zeven).
  6. Voor een extra vitamine boost, smaak en geur kan je citroensap/sinaasappelsap toevoegen.
  7. Schenk het in een luchtdicht afsluitbare pot en zet het in de koelkast, het dikt dan nog iets meer in. De hoeveelheid past precies in 3 potten van 350ml.
Scroll naar boven