Spinazie soep met kelp noedels. Vegan én raw.
15 min.
Een koud geserveerde soep met spinazie, kelp zeewier noedels en cashew noten. De kelp noedels geven de soep wat meer ‘body’.
Kelp noedels zijn zeegroente in de vorm van makkelijk te eten noedels. Met als ingrediënten alleen kelp zeewier, natrium alginaat (een natrium zout extract uit bruin zeewier) en water, zijn de kelp noedels
- vet-en glutenvrij,
- koolhydraat- en
- caloriearm.
De vorm en neutrale smaak maakt het geschikt voor een brede toepassing: o.a. in salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten, en als vervanging van pasta. Kelp noedels is een gezonde bron van sporen elementen, waaronder jodium, calcium en ijzer. De textuur maakt kelp noedels tot een uniek, gezond en smakelijk alternatief voor pasta’s en rijst noedles. Bovendien, koken is niet nodig: alleen afspoelen, toevoegen aan een gerecht en eet smakelijk!
Spinazie soep met kelp zeewier noedels en cashew noten. Vegan en raw.
Ingrediënten
- Een grote handvol ongebrande cashewnoten
- 250 ml water
- 1 lente ui
- 75 g spinazie
- (Zee) zout naar smaak
- Kelp noedels (naar wens gemarineerd in citroensap)
Werkwijze
- Pureer alle ingrediënten (behalve de kelp noedels) en breng de soep op smaak
- Spoel de noedels af met water, snij ze in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de soep.
- Als je van citroen houdt, kun je de noedles ook met citroensap toevoegen aan de soep.
- Even roeren en klaar is de romige soep
- Je kunt de soep eventueel ook verwarmen (let op: je hoeft het niet te KOKEN).