St. Jacobsschelpen met nori zeewier
4 porties
30 min.
Wil je een sjiek maar makkelijk recept maken? Maak dan eens St. Jacobsschelpen met champignons en nori en gratineer ze even in de oven.
Wat vaker zeewier eten? Zo makkelijk kan het zijn!
Ingrediënten
- 8 St.Jacobsschelpen
- Nori vlokken
- 300 Bruine champignons
- 1 Slajotje
- 30 cl crème fraîche
- 3 Eidooiers
- 60 g Parmezaanse kaas
- 4 tl Paneermeel
- Zeezout zeewier, uit de Oosterschelde of Bretagne
Werkwijze
- Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes.
- Snij de sjalot in ringetjes. Bak bruin in een beetje boter
- Voeg na enkele minuten de crème fraîche toe en laat even sudderen
- Voeg, van het vuur af, de eidooiers en nori vlokken toe. Meng goed en breng indien nodig op smaak met (zee)zout.
- Doe de St. Jacobsvruchten in 4 ovenvaste schaaltjes en giet de saus erover
- Bestrooi met paneermeel en Parmezaanse kaas. Verwarm 10 minuten in een voorverwarmde oven (thermostaat 6, 180°C) en serveer warm.