Taartjes van/met carrageen Iers Mos
6 porties
45 min.
Wil je lekkere taartjes maken met gegeleerde jam maar gebruik je liever geen gelatine? In dit recept wordt carrageen uit Iers Mos zeewier gebruikt.
Op ons YouTube kanaal vind je een video met instructies om deze taartjes te maken.
Would you like to make nice cakes using jelly but you don’t want to use gelatine? Check our YouTube for a video with instructions in English using Irish Mos seaweed.
Gebruik bij dit recept een muffin bakplaat.
Ingrediënten
- 5 g Iers Mos carrageen (gedroogd)
- 125 g boter
- 100 g poedersuiker
- 250 g bloem
- 2 eidooiers
- 150 g aardbeienjam
- snuf zout
- citroenrasp
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Plaats de carrageen in een steelpan met 1 liter water en kook gedurende 5 minuten.
- Giet de carrageen af en behoud de vloeistof.
- Plaats de vloeistof in een kom.
- Voeg 5 eetlepels carrageen toe aan de jam tot de jam wat vloeibaarder is maar niet te vloeibaar.
- Meng eidooier en suiker samen.
- Kneed bloem, zout, citroenrasp en boter tot het kruimelig is.
- Meng deeg en suiker samen tot je een gladde suikerpasta hebt en plaats deze 10 minuten in de vriezer.
- Smeer bakvorm in. Neem het suikerdeeg en leg het op een glad oppervlak met een beetje bloem en rol uit tot ½ cm dikte.
- Neem een uitsteekvorm die iets groter is dan de rondjes in de bakvorm. Bekleed de bakvorm met het deeg.
- Giet de jam met carrageen in de taartjes Bak gedurende 20 minuten goud bruin in de oven. Laat afkoelen, koud serveren.