Dulse tagliatelle
4 porties
30 min.
Dulse zeewier door de tagliatelle geeft een lekkere bite die te vergelijken is met de smaak van bacon. Maar het is gewoon zeewier.
Vers zeewier is steeds vaker verkrijgbaar in Nederland. Je kunt ook gedroogd wier gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het langer houdbaar is en verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.
Koken met zeewier, zo makkelijk kan het zijn:
Ingrediënten
- 400 g tagliatelle
- 100 g dulse
- 3 el geraspte wortel
- 1,5 el geraspte knolselderij
- 1 ui
- 200 ml bietensap
- 300 ml (soja) melk
- 1,5 el olijf olie
- zout, peper, peterselie of basilicum naar smaak
Werkwijze
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in olijfolie
- Voeg wortel, knolselderij en zeewier toe
- Voeg de melk toe en kook op laag vuur (10 min.)
- Breng op smaak met zout en peper en voeg het bietensap toe
- Meng de saus met de tagliatelle en garneer met peterselie of basilicum