Kombu thee

4 porties

30 min.

Een kopje verkwikkende thee kun je makkelijk zelf maken. Kombu is een goed wier om met anderen ingrediënten te laten trekken tot thee. Anne heeft hiervoor haar favoriete recept beschikbaar gesteld. Door de smaak van zeewier is het een perfecte opkikker die veel minder zout bevat dan de gangbare bouillons.

Wil je liever gewoon zeewier thee kopen? Dat is ook mogelijk:
ZEEWIER thee is van steeds meer merken verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en via het internet.

Kombu thee - van Anne

Warm of koud, allebei lekker. Trek eens thee van kombu! Het duurt wat langer dan het zetten van gewone thee maar dan heb je ook wat! Ik maak zelf meestal een paar liter tegelijk want koud is de thee ook erg lekker. Wel de overgebleven thee bewaren in de koelkast.

Voor 2 liter thee gebruik ik een stuk kombu van 10 cm lang en ongeveer 5 cm breed. Wanneer de stukken kombu erg smal zijn -want die zitten er ook wel eens bij- 2 stukken.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • kombu zeewier
  • verse gember (geschild)
  • 4-6 el agave siroop (of honing)

Werkwijze

  1. Breng 2 liter water aan de kook
  2. Voeg de kombu en gember toe, zet de warmtebron laag en leg de deksel op de pan
  3. Laat minimaal 30 minuten trekken, liever nog 45 minuten.
  4. Voeg de agave siroop als laatste toe en roer deze goed door
  5. De nu gare kombu kun je als snack bij de thee eten. Of door salade of soep mengen.
  6. Ook de gember mag je opeten. Je mag deze thee gedurende de hele dag drinken. Neem mee in de auto, naar school, werk of sport.

Ingrediënten

    Werkwijze

      Ingrediënten

        Werkwijze

          Ingrediënten

            Werkwijze

              Scroll naar boven