maak zelf een gezonde wakama zeewier salade

Tofu vegan ovenschotel met zeewier

4 porties

30 min.

Vegan ovenschotel met tofu, wakame zeewier en gezonde pitten.

Makkelijk, gezond en LEKKER.

 

Tip:

Maak de schotel van te voren klaar dan hoef je het alleen nog te verwarmen.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Wel de wakame in warm water.
  2. Verwarm de oven op 160° C. Leg de pitten op een bakplaat 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  3. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in de bouillon. Leg er een cartouche op en laat 35-40mins zachtjes koken. Verwijder van het vuur. Laat (bedekt) afkoelen.
  4. Maak de marinade: doe knoflook, gember, soja saus en de vloeibare amino's in een schaaltje en meng goed door elkaar.
  5. Snij de tofu in plakjes van 1 cm. Giet een laagje gember/knoflook marinade in een plastic schaal. Leg er een laagje tofu in. Giet er marinade over en leg er meer tofu in. Ga door tot alle tofu bedekt is met marinade. Laat de tofu zo lang mogelijk in de marinade staan; dit kun je ook een dag tevoren doen.
  6. Snij de broccoli in stukjes en blancheer een paar minuten in kokend water met zout. Giet af.
  7. Haal de tofu voorzichtig uit de marinade. Doe de marinade in een pan en kook op laag vuur voor 10-15 minuten.
  8. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin. Zorg dat er voldoende ruimte is rond de plakjes.
  9. Meng rijst, marinade, broccoli, wakame, tofu en spinazie in een ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Je kunt het nu tot gebruik in de koelkast zetten.
  10. Verwarm de oven op 180°C. Zet de bedekte schaal erin en verwarm 10 minuten tot het warm is. Verwijder folie, strooi nori, sesamzaad, sesamolie en koriander erover. Meng nog een keer door en breng eventueel verder op smaak met shoyu of amino's.
Scroll naar boven