Tomatensaus

4 porties

30 min.

Kookboerderij Krommenhoeke organiseert regelmatig zeewier kookworkshops. Uit één van de workshops komt dit recept voor tomatensaus.

In de ecologische kook- en cursusboerderij Krommenhoeke kun je kleinschalige workshops, cursussen en meerdaagse arrangementen volgen. Een van de cursussen is

Koken met Zee(u)wier

waarbij je zelf, onder begeleiding, zeewier snijdt en bereidt. En eet!

Tomaten saus, met zeewier op smaak gebracht. Door het gebruik van zeewier hoef je vaak geen zout meer toe te voegen.

Ingrediënten

  • ½ Uitje
  • 10 g Boter/olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl gepureerde tomaten
  • Paar zongedroogde tomaten
  • Stukje geraspte gember
  • 1 dl Water
  • Zout, peper, shoyu
  • 1 tl Sesamzaad
  • Iets bruine basterdsuiker
  • 1 à 2 el Gedroogd zeewier (Dulse wakamé o.i.d.)
  • Zout, peper, citroensap
  • 1 el maizena
  • 1 el koud water

Werkwijze

  1. Binden met : 1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel koud water
  2. Snijd de ui fijn en fruit deze in de boter
  3. Pers de knoflook, rasp de gember en meefruiten
  4. Tomatenpuree en zongedroogde tomaten in grote stukken snijden, toevoegen aan de ui en meebakken.
  5. Afblussen met water
  6. Overige ingrediënten toevoegen, zachtjes iets laten inkoken tot sausdikte (evt. binden met aangelengde maïzena)
  7. Met zout, peper, citroensap op smaak brengen
Scroll naar boven