Vegetarische nuggets
4 porties
60 min. + 15 min.
Hou jij, net als veel andere mensen, ook zo van kipnuggets?
Voor mensen die liever geen dierlijke producten gebruiken heeft AlgAran een recept voor vegetarische nuggets bedacht. Door diverse groenten te gebruiken krijg je een perfecte vegetarische nugget. De nuggets worden met Iers zeewier op smaak gebracht.
Gebruik zeewier niet alleen in de nuggets maar maak er een gewoonte van om je eten met zeewier op smaak te brengen. Zeewier heeft een laag natrium gehalte en bevat daarnaast andere nutriënten die je lichaam nodig heeft.
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 5 g wakame zeewier
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine aardappel
- 15 soepstengels
- 30 g grana padano kaas
- 1 ei
- 100 g bloem
- (Algaran) 5-zeewierenpoeder
- olie
- basilicum, Peterselie, Rozemarijn en zout naar smaak
Werkwijze
- Hak basilicum, peterselie en rozemarijn fijn.
- Hak de wakame fijn. Plaats de kruiden en wakame in een pan samen met een beetje olie en fruit op een laag vuur.
- Hak de uien en het knoflook fijn en voeg toe aan de gefruite kruiden en wakame. Bak ongeveer 5 minuten.
- Schil de courgette, aubergine en aardappel en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan met zeewier, ui en knoflook.
- Voeg een snufje Algaran 5-zeewierpoeder toe en eventueel wat zout. Voeg een half glas water toe en kook op een zeer laag vuur tot het droog is (15 minuten).
- Maal de soepstengels fijn in een keukenmachine.
- De groente zou nu gaar moeten zijn. Stamp het tot puree en schep over in een kom. Voeg het broodkruim toe en laat afkoelen.
- Als de puree koud is voeg je het ei toe en vervolgens de kaas. Goed mengen.
- Neem met een lepel een beetje mengsel en leg dit in de bloem. Draai om en maak er een nugget van. Plaats de nuggets op een bord.
- Doe wat olie in een koekenpan en bak de nuggets goudbruin. Plaats 2 of 3 vellen keukenpapier op een bord en leg de nuggets op het keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. Serveer warm. Lekker met bonen of een salade.