Vruchtensaus
4 porties
30 min. + 60 min.
Zeewiervruchtensaus maak je met Iers mos, een roodwier dat werkt als gelatine, maar dus wel plantaardig is. De saus is lekker over ijs, cake, etc,
Recept met dank aan: Kookboerderij Krommenhoeke
Ingrediënten
- 3 dl water
- 1/2 vanillestokje
- 35 g iers mos (vers)
- 25 ml Noilly Prat-dry
- 2 el agave of maple-leafsiroop
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 25 g suiker
- Vruchten: kiwi of frambozen of aardbeien e.d.
Werkwijze
- Breng water met opengesneden vanillestok langzaam aan de kook,
- Was het Iers mos om zand e.d. te verwijderen. Voeg dit toe aan het water en laat dit 20 min. zachtjes koken. Zeven.
- Voeg de Noilly Prat en smaakstoffen toe. Laat het afkoelen
- Vruchten in stukjes snijden, indien nodig. Pureren kan ook Meng vruchten met de saus.