Shimeji met wakame en azijn

Wakame en shimeji champignons in het zuur

3 porties

30 min.

Let’s try & make … by Joji
Joji Tsuruta is een Japanse kok die al lange tijd in Europa woont en werkt. Hij houdt van zeewier en wil zijn kennis en recepten graag delen met ons.
Als Joji in Europa geboren was had hij gewoon George geheten :).
En zou zijn achternaam Kraanvogelrijstveld hebben betekend. (Tsuru = kraanvogel, ta = rijstveld).
Wij houden het gewoon bij Joji
Joji heeft toestemming gegeven om zijn gerechten via deze site te delen.

Let's try & make ... by Joji

Makkelijk en lekker bijgerecht voor bij een oosterse maaltijd.
Meer over de shimeji (of beukenzwam in het Nederlands) kun je lezen op
In plaats van de shimeji kun je ook andere paddenstoelen gebruiken.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Wel de wakame 10 min in lauwwarm water. Giet af (en geef het vocht aan je plantjes).
  2. Snij de shimeji los van de bodem. Verwijder vuil, was ze en verwarm ze in een bakje (3 minuten, 700W)
  3. Meng wakame en shimeji.
  4. Meng azijn, suiker en zout goed door elkaar en giet over de shimeji.
Scroll naar boven