Wrap van nori sushivel en zalm, 2 opties

2 porties

30 min. + 30 min.

Een rolletje van gerookte zalm, nori zeewier.

Lekker als bijgerecht. Of bij de lunch.

Twee mogelijkheden:

  • met omelet
  • met groente en wasabi mayonaise

 

 

 

Zalm nori rolletje met omelet

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 tl kurkuma
  • 2 nori sushivellen
  • 4 plakken gerookte zalm
  • ½ avocado
  • handje verse peterselie
  • handje verse koriander
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zeezout naar smaak
  • soja saus en wasabi

Werkwijze

  1. Klop de eieren los. Voeg kurkuma en zout/peper toe.
  2. Snij de kruiden fijn en roer door de eieren.
  3. Bedek de nori vellen met zalm en wasabi naar smaak.
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in reepjes.
  5. Bak 2 omeletten en leg ze op de zalm. Verdeel de avocado erover.
  6. Bestrooi met sesamzaad en rol stevig op. Rol in plastic folie en laat rusten.
  7. Snijd de rollen in het midden door. Serveer met soja saus en wasabi.
  8. Zeewier toevoegen aan je dieet? Zo makkelijk kan het zijn!

Zalm nori rolletje met groente en wasabi mayonaise

Bij dit gerecht gebruik je een stoompan met 2 lagen.

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 0,5 tl wasabi pasta
  • 2 stuk(s) nori sushi vellen
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 2 el ketjap manis
  • 250 g zalmfilet in repenj
  • 0,5 limoen uitgeperst
  • 0,5 courgette in stukjers
  • 100 g boontjes (sugarsnaps zijn ook lekker)
  • 100 g doperwten
  • 0,5 el Japanse sajasaus
  • lente uitje gesneden
  • geroosterd sesamzaad

Werkwijze

  1. Meng mayonaise, yoghurt en wasabi.
  2. Roer gemberwortel door de ketjap manis.
  3. Wrijf de zalmfilets in het het limoensap (bewaar was sap voor de groentesaus) en vervolgens met het yoghurtmengsel.
  4. Verdeel de courgette, boontjes en doperwten in een andere stoomschaal. Leg een nori vel klaar en leg er een stukje zalm op. Rol stevig op en leg ze met de naad naar beneden in de andere stoompan. Stoom de vis boven de groenten in 8 minuten net gaar.
  5. Roer de rest van de limoensap en lente ui door de Japanse sojasaus en schep door de groente.
  6. Verdeel de vispakketjes en groente en wasabi mayo over 2 borden en bestrooi met sesamzaad.
Scroll naar boven