Zalm met een korstje
4 porties
1 u. 10 min.
Een recept uit Frankrijk.
Je kunt bij dit recept een kant-en-klare mix van gedroogde zeewier gebruiken, of naar smaak zelf een aantal wieren mengen.
Ingrediënten
- 1 stuk(s) zalm (1200-1500g)
- 1 kilo grof zeezout met algen
- 60 g bloem
- 1 eiwit
- 15 peperkorrels gekneusd
- 3 el gemengd zeewier
- 10 g gedroogde nori in stukjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celcius.
- Meng zeezout, bloem en eiwit om een niet al te nat 'deeg' te krijgen.
- Spoel zalm af en dep droog.
- Vul de zalm met de helft van de gedroogde zeewieren en gemalen peper.
- Strooi een laagje zout in een ovenschaal en leg de zalm erop.
- Verdeel het overgebleven zeewier over de zalm en dek af met het resterende zout'deeg'. Probeer de vorm van de vis te behouden.
- Zet 30-40 minuten in de voorverwarmde oven (240 graden).
- Breek de korst van de vis, verdeel de zalm over (voorverwarmde) borden en serveer met een botersaus en rijst of groentengratin. Bon appétit.