Zalm-zeewier salade met peultjes

2 porties

30 min.

Lekkere gezonde salade. Voor de lunch of met een gepofte aardappel als avondmaaltijd.

Gebruik je favoriete zeewier(en) in dit gerecht: wakame, nori, dulse, … Je kunt ook een gedeelte vervangen door zilte groenten zoals zeekraal of lamsoor. Als je verse zeegroenten gebruikt, neem dan 100g.

Ingrediënten

  • 0,5 komkommer
  • zakje rucola
  • 1 lente ui
  • 100 g peultjes (gekookt)
  • 1 bosje zalm in blik
  • 1 el augurk (in stukjes)
  • 10 g gedroogd zeewier (of 100g vers)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 el sesamzaadjes (geroosterd)

Werkwijze

  1. Snij komkommer en lente-ui in stukjes.
  2. Meng rucola met peultjes, komkommer, ui, augurk en zeewier.
  3. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes over de salade.
  4. Maak een dressing van olie, azijn en paprikapoeder giet over de salade.
  5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi over het gerecht.
Scroll naar boven