Zalm-zeewier salade met peultjes
2 porties
30 min.
Lekkere gezonde salade. Voor de lunch of met een gepofte aardappel als avondmaaltijd.
Gebruik je favoriete zeewier(en) in dit gerecht: wakame, nori, dulse, … Je kunt ook een gedeelte vervangen door zilte groenten zoals zeekraal of lamsoor. Als je verse zeegroenten gebruikt, neem dan 100g.
Ingrediënten
- 0,5 komkommer
- zakje rucola
- 1 lente ui
- 100 g peultjes (gekookt)
- 1 bosje zalm in blik
- 1 el augurk (in stukjes)
- 10 g gedroogd zeewier (of 100g vers)
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaadjes (geroosterd)
Werkwijze
- Snij komkommer en lente-ui in stukjes.
- Meng rucola met peultjes, komkommer, ui, augurk en zeewier.
- Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes over de salade.
- Maak een dressing van olie, azijn en paprikapoeder giet over de salade.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi over het gerecht.