(Zee)Spaghetti met tomaten nori saus
4 porties
15 min.
Zeespaghetti gemengd met gewone spaghetti en met een tomaten nori saus is een voedzaam en gezond gerecht. Zeespaghetti heet zo omdat het zeewier bestaat uit meters lange slierten die doen denken aan …. juist: spaghetti.
De officiële naam is himanthalia elongata. Het wordt ook wel riemwier genoemd. Zeespaghetti kan goed gecombineerd worden met een gewone (spelt)spaghetti en de saus die je zo lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook de onderstaande saus maken met extra nori zeewier als smaakmaker.
Zeespaghetti en gewone spaghetti met een tomaten nori zeewier saus
Ingrediënten
- 75 g speltspaghetti
- 50 g zeespaghetti
- naar smaak zeezout en/of citroen
- 350 g Tomaten
- 2 paprika's
- 350 g uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kerrie
- nori
- zeezout naar smaak
Werkwijze
- Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af.
- Fruit de uitjes, voeg knoflook toe en laat een paar minuten sudderen.
- Voeg de overige ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook.