Zeespaghetti tempura
4 porties
30 min.
gefrituurde zeespaghetti om te snacken of als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd te serveren.
Voor een mix van wieren wordt vaak wakame, zeesla en dulse gebruikt. Je kunt naar smaak andere zeewieren gebruiken.
Ingrediënten
- 150 g zeespaghetti (gedroogd)
- 1 citroen (uitgeperst)
- 100 ml olie
- snuf zeezout
- 1 el gemengde zeewier (gedroogd)
- 100 g bloem
- 1 ei
- 100 ml bier
- snuf zeezout
- 50 ml olie
- 2 eiwitten
Werkwijze
- Kook de zeespaghetti 8 minuten in water met zout. Knip ze in stukken van 10 cm.
- Maak de marinade van citroensap, olie, zout en gemengde wieren. Meng met de zeespaghetti en marineer ongeveer 10 minuten.
- Doe de bloem in een schaal. Maak een kuiltje in het midden en doe ei en zout hierin. Roer voorzichtig door elkaar, voeg langzaam ook het bier toe en maak een mooi glad beslag. Schenk er een laagje olie op en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Klop de eiwitten tot ze stijfgeslagen zijn. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Dip de zeespaghetti hier voorzichtig in en frituur in hete olie tot goudbruin.
- Bak er niet teveel tegelijk omdat de olie dan teveel afkoelt. Tip: test heel makkelijk de temperatuur van de olie in je pan: doop een houten eetstokje voorzichtig in de olie. Als er luchtbelletjes verschijnen, is je olie heet genoeg en kan het bakken beginnen.