Gemarineerd zeewier
4 porties
20 min. + 60 min.
Gemarineerd zeewier is een lekker bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. In plaats van vers wier (wat in dit recept gebruikt wordt) kun je natuurlijk ook gedroogd wier gebruiken (1 gram gedroogd komt overeen met ongeveer 10 gram vers zeewier).
En natuurlijk kan het ook bij vis worden geserveerd.
Gemarineerd zeewier is lekker als bijgerecht bij een (Oosterse) maaltijd.
Ingrediënten
- 4 Handjes zeewier (blaaswier of zee-eik)
- 1 el Sesam olie
- 1 el Soja - tamari
- 1 el Appelazijn
- Versgemalen peper
- ½ el Agavesiroop of cichorei-siroop
Werkwijze
- Was het zeewier enkele malen en zoek het goed uit, haal de mooie delen eruit (evt. spoelen in azijnwater).
- Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin het wier (+/- 5 à 10 min.).
- Koud spoelen en laten uitlekken.
- Voeg olie, tamari, azijn, peper en siroop toe.
- Laat dit samen min. 1 uur intrekken.