Zeewier-tofu burger
4 porties
30 min. + 45 min.
Wij gebruikten ZEESLA zeewiervlokken. Deze kun je zo gebruiken, ze worden vanzelf zacht als je ze mengt met de overige ingrediënten. Hetzelfde geldt voor dulse en nori. Kombu en wakame vlokken moet je even weken. Giet dan af voor gebruik en gooi het weekwater bij je planten.
Ingrediënten
- 10 g zeewiervlokken (Marinoë, Porto Muinos, ...)
- 2 pakjes tofu gehakt of roerbakreepjes á 180g
- 3 cm verse gember
- 6 el paneermeel (of Panko)
- 2 eieren
- 2 zakjes miso soup mix (bijv. Saitaku)
- 4 (afbak)broodjes
Extra
- tomaten
- ijsbergsla
- wasabi mayonaise
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Doe de tofu in een kom. Als je reepjes gebruikt snij of prak ze eerst heel fijn.
- Schil de gember en snij in kleine stukjes. Voeg gember, zeewier, ei, paneermeel en miso toe aan de tofu. Meng goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak 4 burgers van de tofu mix en leg op de bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers voorzichtig om. Als je afbakbroodjes gebruikt, leg ze er dan bij. Bak nog eens 10 min.
- Snijd de tomaten in plakjes, de ijsbergsla in reepjes.
- Neem de broodjes en burgers uit de oven. Snij de broodjes doormidden en leg op een bord, samen met sla, tomaat en een burger. Spuit er wasabi mayo over naar smaak.