Zeewiersalade

4 porties

15 min.

Een alternatief voor de welbekende wakame zeewier salade die wordt geserveerd in de sushi restaurants. Deze wakame zeewier salade wordt met met gember en appel gemaakt, is zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen en kan bij veel gerechten als bijgerecht geserveerd worden.

Wil je liever zelf de wakame salade maken die in de supermarkt en de sushi restaurants verkrijgbaar is? Klik dan HIER en maak zelf een wakame salade – zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

 

Een lekker bijgerecht bij vis of een Oosterse maaltijd.

Tip: gooi het week water van de wakame bij de soep. Of in de tuin / bij de planten.

Ingrediënten

  • 20 g Gedroogde wakame vlokken
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el (tamari) soja saus
  • 2 el Sesam olie
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Verse gember (geraspt)
  • ½ tl knoflook (heel fijn gesneden)
  • 1 kleine friszure appel (Granny Smith)
  • 2 sjalotjes (dun gesneden)
  • 2 el verse koriander
  • 1 el sesamzaad (geroosterd)

Werkwijze

  1. Wel het zeewier in warm water, ongeveer 5 minuten. Giet het weekwater af en druk het overtollige water uit het wier.
  2. Roer azijn, soja saus, sesam olie, suiker, gember en knoflook door elkaar tot de suiker is opgelost.
  3. Snij de appel in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de dressing. Voeg ook zeewier, sjalotten en koriander toe. Goed mengen en bestrooien met sesam zaadjes.
Scroll naar boven