Zee(wier)salade met mosselen en forel
4 porties
30 min.
Ingrediënten
- 40 g geweld zeewier (zeesla en zeespaghetti)
- 2 el zeewiervlokken (gedroogd)
- 160 g rijst
- 200 g garnalen (gepeld)
- 300 g mosselen
- 20 g roomboter
- 1 sjalot
- 50 ml witte wijn
- 12 kerstomaatjes
- 4 plakjes gerookte forel
- citroen saus:
- 150 ml olie
- 2 citroenen (uitgeperst)
- 1 tl mosterd
- peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Bereid zeewier volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar tot gebruik.
- Bereid de mosselen (met boter, sjalot, witte wijn en 1 eetlepel gedroogde zeewiervlokken) (5-6 minuten). Verwijder de mosselen van de schelpen en zet ze apart tot gebruik.
- Maak de citroen saus met citroensap, mosterd, zout en peper, en de overgebleven zeewiervlokken. Meng goed met een garde.
- Doe mosselen, garnaaltjes en rijst in een kom. Giet de citroensaus erover en roer goed door elkaar.
- Verdeel over 4 borden, leg op elk bord een plakje forel en garneer met zeewier en (gehalveerde) kerstomaatjes.