Mediterrane groenten met zeewier
4 porties
30 min.
Als je zelf eens écht met zeewier aan de slag wilt kun je op diverse plekken een zeewier kookworkshop volgen. Bij sommige workshops ga je zelf onder begeleiding zeewier snijden om er vervolgens een maaltijd mee te bereiden en eten. Bij andere workshops wordt gebruik gemaakt van zeewier uit de winkel. Op de agenda van St Zeewierwijzer vind je informatie over de mogelijkheden.
Mediterrane groenten met zeewier kun je combineren met andere gerechten zoals risotto, tagliatelle of salades. Het zeewier komt knapperig uit de oven, dus niet door de massa mengen maar er op laten liggen. Je kunt zee-eik ook apart in de oven knappend bakken op een bakplaatje.
Ingrediënten
- 100 g verse zee-eik
- 1 prei
- 1 kleine courgette
- 1 à 2 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl Provencaalse kruiden
- Peper en zeezout
- Scheutje Olijfolie
Werkwijze
- Maak de groenten schoonmaken en in gelijke stukken snijden. Knoflook fijn snijden en alles met de groenten mengen, inclusief kruiden en zout.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal. Olijfolie erover gieten en bedekken met het gewassen zeewier.
- Laat dit 15 à 20 min. in een oven van 180 gr. garen.