Quiche met zeewier, mosselen en garnalen

4 porties

60 min. + 20 min.

Quiche met zeewier, mosselen en garnalen. Voor liefhebbers van de zee. Gebruik je liever bladerdeeg uit de vriezer? Dat kan natuurlijk ook.

Voor een quiche vorm van 20 cm:

Ingrediënten

  • 110 g Bloem
  • 55 g Boter in blokjes
  • 1 Eigeel
  • 25 ml Water
  • 300 g Mosselen
  • 50 ml Witte wijn
  • 80 g Gepelde garnalen
  • 80 g Vers zeewier naar keuze (ongeveer 8g gedroogd)
  • 100 ml Melk
  • 100 ml Creme fraiche
  • 1 Ei
  • 1 Eigeel
  • Peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de overige ingrediënten voor het deeg (boter, 1 eigeel en water) in het kuiltje en kneed vervolgens voorzichtig met de vingertoppen tot een samenhangende bal. Kneed krachtig door met de palm van je hand. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Was de mosselen goed schoon en kook ze in een pan met deksel tot ze geopend zijn (5-8 minuten. Zet apart.
  4. Meng creme fraiche, melk, ei en eigeel goed door elkaar
  5. Beboter de quiche vorm en bekleed met het deeg
  6. Schik mosselen, garnaaltjes en zeewier voorzichtig op het deeg - u kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken.
  7. Schenk het crème fraiche mengsel erover heen.
  8. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
Scroll naar boven