Quiche met zeewier, mosselen en garnalen
4 porties
60 min. + 20 min.
Quiche met zeewier, mosselen en garnalen. Voor liefhebbers van de zee. Gebruik je liever bladerdeeg uit de vriezer? Dat kan natuurlijk ook.
Voor een quiche vorm van 20 cm:
Ingrediënten
- 110 g Bloem
- 55 g Boter in blokjes
- 1 Eigeel
- 25 ml Water
- 300 g Mosselen
- 50 ml Witte wijn
- 80 g Gepelde garnalen
- 80 g Vers zeewier naar keuze (ongeveer 8g gedroogd)
- 100 ml Melk
- 100 ml Creme fraiche
- 1 Ei
- 1 Eigeel
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de overige ingrediënten voor het deeg (boter, 1 eigeel en water) in het kuiltje en kneed vervolgens voorzichtig met de vingertoppen tot een samenhangende bal. Kneed krachtig door met de palm van je hand. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Was de mosselen goed schoon en kook ze in een pan met deksel tot ze geopend zijn (5-8 minuten. Zet apart.
- Meng creme fraiche, melk, ei en eigeel goed door elkaar
- Beboter de quiche vorm en bekleed met het deeg
- Schik mosselen, garnaaltjes en zeewier voorzichtig op het deeg - u kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken.
- Schenk het crème fraiche mengsel erover heen.
- Bak 20 min in de voorverwarmde oven.